Właśnie się zarejestrowałem, po powrocie z garażu.Życie zmusza do czerpania wiedzy z tzw. mądrości zbiorowej.Dziś już nie mam nastroju na zawracanie głowy problemami.Ale to nastąpi...
[O2] chłodnica paliwa silnika wysokoprężnego
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O2] chłodnica paliwa silnika wysokoprężnego
witam,
czy ktoś z was może mi pomóc i napisać, gdzie dokładnie znajduje się, lub też, gdzie jest zamontowana w/w chłodnica??
serdeczne dzięki :wink:
-
A to nie jest taki radiatorek od spodu auta z przodu pod siedzeniem pasażera ?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
kowal 2002, szczerze powiem, że nie wiem jak to dokładnie wygląda ale według niezbyt ciekawego rysunku, też mi się wydawało, że jest to gdzieś pod autem...chyba trzeba uważać na lezące gałęzie itp by tego nie zerwać.
Komentarz
-
Komentarz
-
ufo, chłodnica jest dokładnie pod siedzeniem pasażera jak napisał kowal 2002, Ona nie jest niczym osłonięta i łatwo ją uszkodzić (ja zagiąłem radiatory od kamienia leżącego na drodze). Więc radzę uważać na leżące przedmioty na drodze.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
AdamB, tego się właśnie obawiałem, że to "gówno" tak sobie jest tam przyczepione i nie osłonięte. spytam jeszcze, czy miałeś jakieś problemy zimą np.: zamarznięte radiatory czy temu podobne rzeczy, czy raczej się tym nie martwić.
Komentarz
-
ufo, nie miałem problemów żadnych z tą chłodnicą mimo pogiętych radiatorów. Jak sama nazwa wskazuje jest to chłodnica paliwa więc nie może być osłonięta. Zamarznięty lód nie wpływa negatywnie na jej pracę. Uszkodzić jej nie uszkodzisz (przynajmniej ciężko jest) co najwyżej radiatory pozaginasz. Reasumując, nie ma co się tym ustrojstwem przejmować na zapas
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Komentarz